Supuneți-vă procesului de instruire a lui Dumnezeu

ʺ Păziţi-vă ca nu cumva …. să vă pierdeţi tăria; ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristosʺ 2 Petru 3:17, 18.

Sunt unii care doresc să fie o putere care guvernează și care au nevoie de sfințirea supunerii. Dumnezeu înfăptuiește o schimbare în viețile lor și pune cumva înaintea lor datorii pe care ei nu le-ar alege. Dacă sunt doritori să fie călăuziți de El, El le va da harul și puterea de a îndeplini aceste îndatoriri neplăcute într-un spirit de supunere și folositor. Ele sunt ființe calificate să ocupe locurile în care, abilitățile lor disciplinate le vor face să fie de cel mai mare folos.

Dumnezeu educă pe unii aducând asupra lor dezamăgire și aparent eșec. Este scopul Său ca ei să învețe să stăpânească greutățile. El le inspiră o determinare de a face din fiecare eșec aparent, un succes.

Adesea bărbați și femei se roagă și plâng din cauza nedumeririlor și obstacolelor pe care le întâmpină. Dar dacă ei vor păstra până la sfîrșit încrederea neclintită de la început, El va limpezi drumul lor. Succesul va veni pe când ei se luptă cu încercări aparent de netrecut și cu succesul va veni o bucurie de nedescris.

Mulți sunt ignoranți în ce privește modul în care să lucreze pentru Dumnezeu, nu pentru că au nevoie să fie neștiutori, ci pentru că nu sunt dispuși să se supună procesului Său de instruire. Cuvântul declară despre Moab ca fiind un eșec pentru că: ʺera netulburat din tinereţa lui …. nu era turnat dintr-un vas în altul… De aceea i s-a păstrat gustul, şi nu i s-a schimbat mirosulʺ (Ieremia 48:11).

Creștinul trebuie să fie pregătit pentru a face o lucrare care dă pe față bunătate, stăpânire de sine, îndelungă răbdare, amabilitate, răbdare. Cultivarea acestor daruri prețioase are loc în disciplina de viață a creștinilor, pentru ca atunci când sunt chemați de Învățător să slujească, să poată fi gata să exercite energiiile inimii și minții  în ajutarea și binecuvântarea celor care sunt gata să piară [cei care au nevoie de mântuire].- Manuscrise, vol 8, pag 423, 424.

Devoționalul face parte din cartea  Asemenea lui Isus de Ellen G. White.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s