Este timpul să renunțăm la poftele care ne distrug sănătatea

ʺÎncrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!  Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărărileʺ Proverbe 3:5, 6.

Există o solie cu privire la reforma sanitară care urmează să fie dusă în fiecare comunitate. Este o lucrare de făcut în fiecare şcoală. Nici directorului, nici profesorilor nu trebuie să le fie încredinţată educaţia tineretului până ce nu au ajuns să aibă o cunoaştere practică a acestui subiect. Unii s-au simţit liberi să critice şi să pună la îndoială sau să găsească cusururi principiilor reformei sanitare despre care ei cunoşteau foarte puţin din experienţă. Ei ar trebui să stea umăr la umăr şi inimă la inimă cu aceia care lucrează pe căile cele bune.

Subiectul reformei sanitare a fost prezentat în comunităţi; dar lumina nu a fost primită cu toată inima. Poftele egoiste, distrugătoare de sănătate ale bărbaţilor şi femeilor au stat împotriva influenţei soliei care urmează să pregătească un popor pentru ziua cea mare a lui Dumnezeu. Dacă comunităţile aşteaptă putere, ele trebuie să trăiască adevărul pe care li l-a dat Dumnezeu. Dacă membrii comunităţilor noastre trec cu vederea lumina cu privire la acest subiect, ei vor recolta consecinţa sigură a degenerării spirituale şi fizice. Şi influenţa acestor vechi membri ai bisericii va lucra în cei veniţi de curând la credinţă.

Domnul nu lucrează acum pentru a aduce multe suflete la adevăr, din cauza membrilor bisericii care n-au fost niciodată convertiţi şi a acelora care au fost cândva convertiţi, dar care au apostaziat. Ce influenţă vor avea aceşti membri neconsacraţi asupra noilor convertiţi? Nu vor face ei oare fără efect solia dată de Dumnezeu şi pe care poporul Său trebuie s-o vestească?

Toţi să-şi cerceteze practicile şi să vadă dacă nu cumva se dedau la acele lucruri care sunt un real rău pentru ei. Ei să renunţe la orice satisfacţie nesănătoasă în ce priveşte mâncarea şi băutura. Unii se duc în ţări îndepărtate pentru a căuta un climat mai bun; dar oriunde ar fi, stomacul le creează o atmosferă malarică. Ei îşi aduc asupră-le suferinţe pe care nimeni nu le poate alina. Ei trebuie să-şi aducă practicile lor zilnice în armonie cu legile naturii; şi, lucrând şi crezând, se poate crea o atmosferă în jurul trupului şi a sufletului care va fi o mireasmă de viaţă spre viaţă.  – Mărturii vol.6, pag. 370, 371.

Devoționalul face parte din cartea  Să fii ca Isus de Ellen G. White.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s