Îmbinați credința cu ascultarea

CoverʺCăci şi nouă ni s-a adus o veste bună ca şi lor; dar lor cuvântul care le -a fost propovăduit, nu le -a ajutat la nimic, pentrucă n-a găsit credinţă la cei ce l-au auzit” Evrei 4:2.

Viața este o îndatorire sacră… Hristos ne-a dat timpul de prezent în care să ne pregătim  pentru căminul de sus. Dar hotărârea luată de Judecătorul tuturor, privind cazul fiecărui om, va fi luată în conformitate cu viața trăită de el în acest timp de probă.

Trebuie să înțelegem necesitatea de a exersa acea credință care este acceptată de Dumnezeu – credința care lucrează prin dragoste și curățește sufletul. Fără credință este imposibil să auzim Cuvântul, chiar dacă e prezentat în modul cel mai impresionant, încât să fie de folos ceea ce auzim,…

Dacă nu împletim credința cu ascultarea  de Cuvânt, dacă nu primim adevărurile pe care le auzim ca pe o solie din ceruri, care trebuie studiată cu atenție, care să hrănească sufletul și să fie asimilată  în viața spirituală, pierdem impresia făcută de Duhul lui Dumnezeu. Noi nu înțelegem prin experiență ce înseamnă să găsim odihnă primind asigurările divine ale Cuvântului.

Importanța studierii Cuvântului nu poate fi supraestimată. Făgăduințele sale sunt mari și pline de bogăție. N-ar trebui în niciun caz să pierdem comoara cerească. Hristos este singura noastră siguranță. Nu putem să avem încredere în judecata omenească. Lumea este plină de bărbați și femei care nutresc teorii înșelătoare și este periculos să-i asculți…

Religia lui Isus Hristos lucrează o reformă în viață și în caracter. Adevăratul creștin caută în mod constant harul care schimbă trăsăturile naturale, inacceptabile, ale caracterului. În loc de a vorbi cuvinte tăioase, dictatoriale el spune cuvintele de încurajare pe care le-ar vorbi Hristos dacă ar fi în locul său. El arată bunăvoință tuturor, nu doar celor puțini care îl lingușesc și îi laudă înțelepciunea. Curăția și sfințenia date pe față în viața lui Hristos radiază din viața creștinului adevărat.

Creștinii trebuie să fie purtători de lumină, strălucind în mijlocul întunericului păcatului și crimei. În împărăția acestei lumi, întâlnim  în mod constant căpeteniile și puterile care au pe Satana ca lider. Urmând exemplul lui Hristos de purtare a crucii și de tăgăduire de sine, cei ce primesc pe Hristos devin copii ai lui Dumnezeu. ʺ Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeuʺ(Ioan 1:12). Ei sunt biruitori în bătălia vieții; căci s-au îmbrăcat cu omul cel nou ʺ care se înoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l -a făcutʺ (Coloseni 3:10). – Manuscris 30, 2 martie 1902, ʺAsemănarea cu Hristos în tratarea afacerilor.ʺ

Devoționalul face parte din cartea Priviți în sus de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s