Sofismele Satanei în zilele din urmă

CoverRămâneţi încremeniţi şi uimiţi! Închideţi ochii şi fiţi orbi!” ,,Ei sunt beţi; dar nu de vin; se clatină, dar nu din pricina băuturilor tari” Isaia 29:9.

Mi-a fost prezentat faptul că în experiența noastră am întâlnit și întâlnim exact această stare de lucruri. Oameni care au avut mare lumină și privilegii minunate au acceptat cuvântul conducătorilor care se cred înțelepți, care au fost mult favorizați și binecuvântați de Domnul, dar care s-au retras din mâna lui Dumnezeu și s-au așezat în rândurile vrăjmașului.

Lumea va fi inundată cu erori înșelătoare. O minte omenească, acceptând aceste erori, care au transformat prețioasa evidență a adevărului lui Dumnezeu în minciună, va lucra asupra altor minți. Acești oameni vor fi înșelați de îngerii căzuți, deși ar fi trebuit să stea ca păzitori credincioși, veghind asupra sufletelor, ca unii care trebuie să dea socoteală. Ei au depus armele războiului lor și au dat atenție duhurilor înșelătoare. Ei fac fără efect sfatul lui Dumnezeu și pun deoparte avertizările și mustrările Sale și sunt în mod categoric de partea Satanei…

Beția spirituală este acum asupra oamenilor care n-ar trebui să se clatine ca cei aflați sub influența băuturilor tari. Crime și infracțiuni, fraude, înșelăciune și afaceri nedrepte umplu lumea, în conformitate cu învățătura conducătorului care s-a răzvrătit în curțile cerești.

Istoria se va repeta. Aș putea preciza că va fi în viitorul apropiat, dar nu este încă timpul. Prin iscusința Satanei vor apărea chipuri de morți, și mulți se vor uni cu cel ce iubește și trăiește în minciună. Avertizez pe poporul nostru că și printre noi unii se vor întoarce de la credință si vor da atenție duhurilor seducătoare și doctrinelor diavolului și prin ei adevărul va fi vorbit de rău.

O lucrare de necrezut va avea loc. Pastori, avocați, medici, care au permis acestor minciuni să pună stăpânire pe spiritul lor de discernământ, vor fi ei înșiși înșelători, uniți cu cei înșelați. O beție spirituală îi va lua în stăpânire. Domnul spune ispravnicilor necredincioși: ”Găsește-ți plăcerea și umblă în orbire ca bețivii, căci după ce ai avut multe ocazii și refuzând să le îmbunătățești, vei acționa în cele din urmă  ca bețivii, aruncând speranța de viață veșnică.” Căutând să ascundă  adânc sfatul de la Domnul și făcând din minciuni refugiul lor, ei vor interpreta greșit avertizările  și mesajele pe care le-a trimis Dumnezeu, punând declarațiile lor false asupra acestor avertizări, pentru a face Cuvântul lui Dumnezeu fără efect. – Scrisoarea 311, 30 octombrie 1905,  către ”Frații Daniells și Prescott și asociații lor.”

Devoționalul face parte din cartea Priviți în sus de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul  www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s