Folosește talentele încredințate

CoverPentru că celui ce are, i se va da, și va avea de prisos; dar de la cel ce n-are, se va lua și ce are!” Matei 25:29.

Fratele meu… să nu pui sub semnul întrebării aranjamentele înțelepte ale lui Dumnezeu, căci Dumnezeu a zis că El va face tăria Sa desăvârșită în slăbiciunea noastră. Poartă-te întotdeauna cu o inimă umilită, pocăită și-I vei oferi astfel lui Dumnezeu ocazia de a-Și manifesta dragostea și harul Său față de instrumentul fragil. Nici un moment să nu fie irosit plângându-te de ocaziile pe care nu le-ai avut niciodată.

Te-ai gândit de multe ori: ”Dacă aș fi avut o altă poziție în viață, dacă aș fi avut avantajele pe care mulți alții le-au avut, poate că aș fi avut un capital mai mare pentru a investi pentru Domnul  meu.” Domnul a știut totul în legătură cu această problemă când te-a ales pentru lucrarea pe care ți-a dat s-o faci. În  frumoasa organizare a lui Dumnezeu, un singur talant poate crește prin întrebuințare, putând astfel deveni cât zece talanți. Și amintește-ți mereu că Dumnezeu va accepta potrivit cu ceea ce un om are, nu cu ceea ce nu are. ( vezi 2 Corinteni 8:12).

Dumnezeu ți-a dăruit talente. El te-a ales să porți răspunderi, nu pentru că ai avut o educație completă, nici pentru că ești orator, sau un om cu un intelect strălucit. El te-a ales, pentru că prin harul Său, tu ai umblat umil cu Dumnezeu și ai dat pe față  credincioșie în cele mai mici lucruri.

Veac după veac, Isus a dat bunuri servilor Săi. Generație după generație a adunat talentele ereditare. Noi suntem ca lucrătorii angajați. El ne-a luat, plătind prețul răscumpărării cu sângele Său pentru a-Și asigura slujirea noastră de bună voie.

Unii, asemenea ție, simt responsabilitatea tranzacționării bunurilor cerului care le-au fost încredințate. Tu tânjești să aduci un venit mai mare pentru Domnul tău. Ești neîmpăcat căci cele mai mari daruri pe care le poți pune pe altar pentru Hristos sunt atât de mici. Cel mai mare efort și cel mai mult timp pe care le poți dedica pentru Învățătorul, par mult prea mici și tu deplângi serviciul nedesăvârșit. Uită-te la Mântuitorul înălțat. El nu este mort în mormântul lui Iosif, cu o piatră mare la intrare. El a înviat!… și slujește ca Marele nostru Preot. El mijlocește pentru tine.

Tot ceea ce-ți cere este doar să folosești talentele încredințate. Dacă crezi că Dumnezeu ți-a dăruit cinci talanți, mângâie-te cu gândul că nu-ți cere să îmbunătățești zece. În numele lui Isus din Nazaret, te rog stăruitor să te uiți în sus! Curcubeul făgăduinței înconjoară tronul.  – Manuscris, 25 noiembrie 1892, Către un conducător al Conferinței Generale

Devoționalul face parte din cartea Priviți în sus de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul  www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s