Un singur model

Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului” 2 Corinteni 3:18.

Dacă privim măcar pentru o clipă la soare când strălucește cel mai tare și apoi  ne uităm în altă parte, imaginea soarelui va apărea oriunde am privi.  Tot la fel este și când privim la Isus, tot ceea ce privim reflectă chipul Său, chipul Soarelui Neprihănirii. Nu putem să vedem sau să vorbim despre nimic altceva.  Chipul Său este întipărit pe ochii sufletului și afectează fiecare parte a vieții noastre de zi cu zi, îmblânzind și supunând întreaga noastră fire. Privind, suntem transformați în asemănare divină, după chipul Hristos. Asupra tuturor celor cu care ne asociem, noi reflectăm razele luminoase și voioase ale neprihănirii Sale.

Isus a fost un model perfect a ceea ce ar trebui să fim. El a fost cel mai strict păzitor al legii Tatălui Său, deși a acționat în perfectă libertate.  Avea toată înflăcărarea unui entuziast, și totuși era calm, serios, și stăpân pe Sine. El era înălțat deasupra preocupărilor obișnuite ale lumii, și totuși nu Se excludea din societate. El a mâncat cu vameșii și păcătoșii, S-a jucat cu copilașii, i-a luat în brațe și i-a binecuvântat. A cinstit ospățul de nuntă cu prezența Sa. A vărsat lacrimi la mormântul lui Lazăr. Era un iubitor de frumos în natură și a folosit crinii pentru a ilustra valoarea simplității  naturale în ochii lui Dumnezeu, mai presus de afișarea artificială. A folosit exemplul gospodarului pentru a ilustra cele mai sublime adevăruri…

Zelul Său nu a degenerat niciodată în patimă și nici consecvența Sa în încăpățânare egoistă. Bunăvoința Sa nu avea iz de slăbiciune, nici simpatia Sa  – iz de sentimentalism. El a combinat inocența și simplitatea copilului cu puterea unui bărbat și devotamentul total față de Dumnezeu cu iubirea delicată față de om. El avea odemnitate impresionantă îmbinată cu farmecul cuceritor al umilinței. A manifestat cu blândețe, o fermitate de nezdruncinat. Fie ca noi să trăim zilnic în strânsâ legătură cu acest caracter perfect, fără cusur.

Noi nu avem de urmat șase modele, nici cinci; avem de urmat doar unul singur, și acesta este Hristos Isus.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul  www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

Traducere: Dia Dospinescu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s