Cum va suporta gândul tău cercetarea?

”Căci Domnul cercetează toate inimile şi pătrunde toate închipuirile şi toate gândurile. Dacă -L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă -L vei părăsi, te va lepăda şi El pe vecie” 1 Cronici 28:9.

Trebuie să dai socoteală lui Dumnezeu pentru gândurile, cuvintele tale, timpul și acțiunile tale.

Nu vei putea intra în ceruri dacă nu te bucuri de comuniunea cu Dumnezeu aici jos, pentru că acesta este locul nostru de pregătire pentru ceruri. Dumnezeu ar trebui să fie obiectul celei mai înalte reverențe a sufletului, a dragostei și a temerii tale. Această lume este singura școală în care poți să capeți pregătirea pentru o poziție superioară. Cei cărora nu le place să-L păstreze pe Dumnezeu în gândurile lor în lumea aceasta, cei care consideră supărător să fie în supunere față de Dumnezeu în viața aceasta, nu se vor bucura cu Hristos în viața viitoare. Tocmai ceea ce aleg și iubesc aici plăcându-și lor înșiși, aceasta educă gusturile lor încât disciplina cerului devine o constrângere. Lasă-ți sufletul să fie adus sub disciplina lui Dumnezeu.

Cel care a creat omul, care a plătit un așa preț pentru răscumpărarea lui, este foarte mult dezonorat atunci când omul alege un nivel scăzut, pământesc, o viață de frivolitate și lipsă de valoare… Toți acei care se întorc de la cunoașterea care-i va face înțelepți pentru mântuire în această viață și în cea viitoare, acceptă ca lucrurile pământești, frivole să hrănească sufletele lor cu apă sălcie atunci când Isus îi invită: ”Dacă însetează cineva, să vină la Mine, şi să bea”(Ioan 7:37).

Lasă-ți sufletul să fie absorbit în meditație asupra adevărurilor glorioase cuprinse în Cuvântul lui Dumnezeu și nu vei mai avea acea dorință constantă după ceva ce nu ai. Vei disprețui gândurile ieftine, deșarte. Vei încerca mereu să atingi standardele înalte ale virtuții și sfințeniei care îți sunt puse înainte de Evanghelie. Vei căuta atunci să obții realizări mai înalte în viața divină. Vorbește cu Dumnezeu prin intermediul Cuvântului Său…

Prin contemplarea idealului nobil pe care El l-a pus înaintea ta, vei fi înălțat într-o atmosferă pură și sfântă, chiar în prezența lui Dumnezeu. În timp ce rămâi aici, de la tine va porni o lumină care va radia asupra tuturor celor care sunt în legătură cu tine.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul http://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s