Protejând puterile morale

Prea iubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești care se războiesc cu sufletul” 1 Petru 2:11.

În zilele noastre există o banalitate alarmantă în conversație, ceea ce arată o stare scăzută a gândurilor și moralei. Adevărata demnitate a caracterului este foarte rară. Adevărata modestie și rezervă sunt rareori văzute. Puțini sunt cei care sunt puri și neîntinați… Dumnezeu privește aceste lucruri cu neplăcere…

Gânduri impure cultivate devin obicei și sufletul este rănit și întinat. Odată ce faci o acțiune greșită este făcută o pată pe care n-o poate vindeca nimic decât sângele lui Hristos. Și dacă obiceiul nu este abandonat cu hotărâre fermă, sufletul este corupt iar șivoaiele curgând de la un izvor întinat strică pe alții.

Există bărbați și femei care invită ispita. Ei se așază în poziții în care vor fi ispitiți unde nu se poate șă nu fie ispitiți, când se așază singuri într-o societate care este criticabilă. Cel mai bun mod de a se păstra în siguranță față de păcat este acela de a acționa cu considerația cuvenită totdeauna și în toate circumstanțele, neacționând niciodată din impuls.  Acționați mereu cu teama de Dumnezeu în fața ochilor și cu siguranță veți acționa corect. Lăsați apoi reputația în mâna lui Dumnezeu. Calomnia nu poate mânji atunci nici o bucățică din caracterul tău. Nimeni nu ne poate degrada caracterul, în afară de noi înșine,  prin cursul acțiunilor noastre…

Mintea trebuie să fie păstrată în meditație asupra subiectelor curate și sfinte. O sugestie impură trebuie respinsă pe loc. Prin antrenarea minții în contemplarea lucrurilor cerești, prin gânduri curate, înălțătoare, prin meditație sfântă vei obține tot mai multă cunoaștere a lui Dumnezeu. Dumnezeu are mijloace simple deschise pentru fiecare caz în parte, suficiente pentru a asigura marele final, mântuirea sufletului.

Hotărăște-te să atingi un standard înalt și sfânt. Fă-ți un nume bun. Acționează ca Daniel,  cu un scop serios,  în mod constant, perseverent și nimic din ceea ce poate face vrăjmașul nu va împiedica progresul tău. În ciuda inconveniențelor, schimbărilor, nedumeririlor, tu poți crește în mod constant în vigoare mintală și putere morală.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul http://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s