Fiecare la locul lui

Slujiți-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor” Efeseni 6:7.

Dumnezeu ne cunoaște pe fiecare în parte. Fiecăruia din cei născuți în această lume îi este dată lucrarea lui/ei de făcut cu scopul  de a face lumea mai bună… Fiecare are sfera lui, și dacă agentul omenesc face din Dumnezeu sfătuitorul său atunci nu va lucra având alt țel decât Dumnezeu.  El repartizează fiecăruia un loc și o lucrare, și dacă noi ne supunem  individual să fim prelucrați de Domnul, oricât de confuză și încurcată ar părea viața în ochii noștri, Dumnezeu are un scop în toate și mașinăria omenească, ascultătoare sub mâna înțelepciunii divine va împlini scopurile lui Dumnezeu. Așa cum într-o armată disciplinată fiecărui soldat îi este alocată o anumită poziție și este de așteptat să-și facă partea contribuind la perfecțiunea și puterea întregului, tot astfel lucrătorul lui Dumnezeu trebuie să-și îndeplinească partea repartizată în marea lucrare a lui Dumnezeu.

Viața, așa cum apare ea acum nu este ceea ce Dumnezeu a plănuit să fie, și de aceea sunt atâtea lucruri care  nedumeresc; este multă divergență și necazuri. Bărbatul sau femeia care părăsește locul pe care i l-a dat Dumnezeu, pentru ca să facă pe plac  înclinației sau să acționeze pe cont propriu, va întâmpina  dezamăgire pentru că a ales calea sa în loc de calea lui Dumnezeu.

Există acei care acceptă poziții de răspundere, dar nu reușesc să simtă responsabilitatea și fac astfel lucrarea la întâmplare, fără a înțelege deloc caracterul ei. Alții acceptă o lucrare pentru care nu sunt potriviți… Alții studiază pentru a avea propria cale și a-și îndeplini propriile planuri, iar Dumnezeu înalță barierele Sale și nu le permite să facă ceea ce ar dori…

Tatăl nostru ceresc este conducătorul nostru și noi trebuie să ne supunem disciplinei Sale. Suntem membri ai familiei Sale. El are dreptul la serviciul nostru și dacă unul dintre membrii familiei Sale persistă în a avea propria sa cale, dacă persistă în a face doar ceea ce-i place, acest spirit va cauza o stare de lucruri tulburătoare și încurcată. Noi nu trebuie să studiem cum să facem ce vrem noi, ci calea Domnului și voia Sa…

Fie ca Dumnezeu să vorbească și noi să spunem:” Nu voia mea, ci voia Ta să se facă, o Dumnezeul meu.”

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul http://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s