Procesul de cizelare

Prea iubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi: dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui” 1 Petru 4:12, 13.

Dumnezeu nu trimite încercări peste copiii Săi fără un scop. El nu-i conduce niciodată altfel decât ar alege ei să fie conduși dacă ar putea vedea sfârșitul de la început și ar discerne slava  și scopul pe care ei îl împlinesc ca împreună lucrători cu El. El îi supune unei discipline pentru a-i umili, a-i conduce prin încercare și suferință, pentru a-și vedea slăbiciunea și a se apropia de El…

Creștinii sunt pietrele prețioase ale lui Hristos. Ei trebuie să strălucească viu pentru El, revărsând lumina farmecului Său. Luciul lor depinde de șlefuirea pe care o primesc. Ei pot alege dacă să fie șlefuiți sau nu. Dar toți cei care sunt declarați a fi demni de un loc în templul lui Dumnezeu trebuie să fie supuși procesului de șlefuire. Fără șlefuirea pe care o dă Domnul, ei nu pot reflecta mai multă lumină decât o pietricică din prundiș. Hristos îi spune omului: ”Ești al Meu.  Eu te-am cumpărat. Acum ești o piatră brută, dar dacă te așezi în mâinile Mele, te voi șlefui și luciul cu care vei străluci va aduce onoare numelui Meu. Nimeni nu te va smulge din mâna Mea. Te voi face comoara Mea specială. În ziua încoronării, vei fi o piatră prețioasă în coroana Mea de bucurie”.

Lucrătorul Divin petrece puțin timp cu un material fără valoare. El șlefuiește doar pietrele prețioase, îndepărtând toate marginile aspre. Procesul este aspru și chinuitor; rănește mândria omenească. Hristos taie adânc în experiența pe care omul, în înfumurarea sa, a considerat-o ca fiind completă și, îndepărtează din caracter auto- înălțarea. El îndepărtează suprafața care este în plus și punând piatra la roata de șlefuire, ține aproape pentru ca orice rugozitate să fie îndepărtată. Apoi, ridicând piatra prețioasă în lumină Maestrul vede în ea reflectarea chipului Său și o declară demnă de a avea un loc în cutia Sa de bijuterii. Binecuvântată fie experiența, care deși severă, dă o nouă valoare pietrei.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul http://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s