Contabilitatea lui Dumnezeu

De Charlotte Groff

”N-ai cum să ai acum mai mulți bani acum decât ai avut anul trecut!” a spus cu năduf unchiul meu. ”Am lucrat ca director de vânzări timp de 30 de ani, şi știu că nu poți câștiga mai puțini bani, dăruind mai mulți bani la biserică şi  să rămâi cu mai mulți bani de cheltuială – este pur şi simplu imposibil!”

Un post de profesor erau greu de găsit în acel an. Singurul loc disponibil plătea cu 300 de dolari mai puțin pe an, față de locul unde lucrasem înainte şi în plus trebuia să cheltuiesc şi cu transportul.  Am semnat contractul cu inima îndoită şi mă gândeam la ceva căi de a face economie. Întotdeauna am dat zecimea cu credincioșie, dar darurile reprezentau mărunțișul pe care-l aveam în portofel în dimineața  de Sabat. Față în față cu un venit mai mic, am decis să ofer  o sumă dublă la zecime, folosind zecimea a doua pentru daruri la bugetul comunității.

Câteva săptămâni mai târziu am observat că ceva diferit avea loc. Cu ceva timp înainte cu un salar mai mare n-am putut face economii, iar acum contul meu de economii creștea în mod constant.

Când i-am povestit despre această creștere unchiului meu, care nu obișnuia să meargă la biserică şi, i-am arătat şi extrasul de cont, el a dat din cap a neîncredere. ”Chiar nu înțeleg” murmură el. ”Din punct de vedere economic nu are cum să se întâmple așa ceva!” Deși era un om de afaceri cu experiență care înțelegea  bine valoarea  dolarului şi a centului, nu putea înțelege că Dumnezeu și contabilitatea Sa sfidau judecata sănătoasă.

În timpul acelui an nu am simțit niciodată reducerea salariului. Ca bonus, slujba care părea mai degrabă nepromițătoare la început, s-a transformat într-o poziție foarte bună  în domeniul  educației, poziție pe care am ocupat-o mai mult de 40 de ani.

De-a lungul anilor a crescut şi zecimea. La început, dădeam zecime doar din salarul net. Mai târziu dădeam prima zecime din salariul brut şi a doua zecime din salariul net. Pentru ca mai apoi, amândouă zecimile să fie din salariul brut. Până la urmă suma oferită era mult mai mare decât două zecimi.

Pot să spun cu toată inima că nu am dus lipsă de nici un cent din acei bani. Nu am nici un merit că am dăruit.  Dumnezeu a făcut o minune înmulțind suma rămasă mai mult decât aș fi putut gândi sau cere vreodată.

Făgăduințele lui Moise pentru poporul Israel se împlinesc şi pentru noi astăzi.

Domnul îţi va deschide comoara Lui cea bună, cerul, ca să trimită țării tale ploaie la vreme şi ca să binecuvânteze tot lucrul mâinilor tale: vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut.  Deuteronom 28:12

Charlotte Groff este specialistă în exegeză la şcolile  din zona Coloma Michigan. Este membră a bisericii adventiste Pioneer Memorial Church din Berrien Springs, Michigan.

Traducere: Dia Dospinescu 

Experiența face parte din cartea Over & Over Again vol.2,  editată de Ronald Alan Knott.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s