Duh plin de râvnă, rezervor gol, Dumnezeu credincios

De Ann Morow

Evanghelizarea  va începe în Marion săptămâna viitoare. Ai vrea să cânți? Ca tânără proaspăt căsătorită și gata să slujesc, am fost imediat de acord, uitând că acordul meu îl avea în vedere şi pe soțul meu şi vechiul nostru Ford albastru.

Așa că în următoarele șase săptămâni am călătorit zilnic 96 km, cât însemna drumul dus–întors, din bugetul nostru mic de studenți. Îl iubeam pe Domnul şi așteptam ca El să ne asigure tot ceea ce aveam nevoie pentru îndeplinirea acestui angajament.

Primele trei săptămâni au trecut fără vreun eveniment major. Dar săptămâna a patra aveam împreună 1,40 dolari. Duminică, în timp ce ne pregăteam să mergem la evanghelizare, acul indicatorului de combustibil a trecut pe roșu.

Ori de câte ori mașina bolborosea şi se oprea, închideam strâns ochii şi mă rugam mai fierbinte în tăcere. Cuprinsă de simțăminte de neliniște şi vină am pus mâna pe brațul lui Lester. ”Dragă, poate ar trebui să sunăm şi să le spunem că nu putem ajunge acolo în seara asta, Dumnezeu știe că am încercat.”

”Ann, hai să mai încercăm  o dată înainte de a suna!” Mi-a luat mâinile, le-a cuprins cu mâinile lui mari  şi a rostit o rugăciune scurtă ”Te rog,Tată, ajută-ne!”

Treizeci de minute mai târziu ne opream în fața teatrului Marion unde avea loc evanghelizarea. Cuvintele ”Profețiile timpului sfârșitului” luminau puternic în întuneric.  Am ajuns la timp, dar mai aveam nevoie să ne întoarcem şi acasă.

”Dragă, nu știu cum va rezolva El problema asta” spuse Lester încuind mașina și luându-mă de braț.

”Dar Dumnezeu ştie” am spus eu.  Am râs şi am intrat înăuntru.

Întâlnirea s-a scurs repede. Câțiva oameni au ieșit în față, hotărându-se să studieze Biblia şi să fie botezați. În timp ce plecam de la teatru, teama- vechiul meu dușman- atacă din nou. De data aceasta, n-am băgat-o în seamă. Mașina a pornit cu motorul torcând şi m-am rezemat pe spate așteptând ca Domnul să intervină.

În mai puțin de 5 minute, Lester a intrat într-o benzinărie şi a spus angajatului de acolo ”Fă-i plinul!” Văzând ce mirată eram, a început să râdă.

”Dumnezeu a intervenit din nou. Chiar înainte ca tu să mergi şi să cânți prima cântare, Ross fratele şi prietenul nostru, mi-a strecurat aceasta în mână şi a zis: ”Dumnezeu mi-a spus că s-ar putea să ai nevoie de asta.”

Lester a scos din buzunarul hainei un plic care avea 5 bancnote de 10 dolari.

Isus, care cunoștea lucrul acesta, le-a zis: Puțin credincioșilor, pentru ce vă gândiți că n-ați luat pâini? Tot nu înțelegeți? Şi nici nu vă mai aduceți aminte de cele cinci pâini pentru cei cinci mii de oameni, şi câte coșuri ați ridicat?  Nici de cele șapte pâini pentru cei patru mii de oameni, şi câte coșnițe ați ridicat? Matei 16:8-10

Ann Morow este profesoară şi scriitor liber profesionist în Columbus, Ohio. Este membră a bisericii adventiste Efes, din Columbus.

Traducere: Dia Dospinescu 

Experiența face parte din cartea Over & Over Again vol.2,  editată de Ronald Alan Knott.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s