Deschiderea sezonului

De Olga Speer

Când m-am cunoscut cu răposatul meu soț, el conducea o afacere sezonieră care era deschisă 7 zile pe săptămână în timpul verii şi era oprită în timpul lunilor de iarnă.

În iarna în care ne-am cunoscut, el a început să păzească Sabatul şi să dea zecimea. Când a sosit vara, el a hotărât să nu se lucreze sâmbăta. Tatăl lui i-a spus: ”Sâmbăta este cea mai profitabilă zi, dacă ții închis sâmbăta ai să mori de foame”.

Ralph şi-a ţinut închisă afacerea în Sabatul în care în mod normal ar fi fost ziua de deschidere a sezonului. El a avut deschiderea sezonului în ziua următoare – adică duminică. În duminica respectivă afacerea a adus mai mult câștig decât într-o săptămână întreagă, înainte, când ținea deschis șapte zile pe săptămână.

La scurt timp după acea zi, Ralph şi cu mine ne-am căsătorit. În toată viața am văzut că Dumnezeu binecuvântează pe cei care Îl iubesc și țin poruncile Sale.

Cine este omul, care se teme de Domnul? Aceluia Domnul îi arată calea pe care trebuie s-o aleagă. El va locui în fericire, şi sămânţa lui va stăpâni ţara. Psalm 25: 12, 13.

Olga Speer este instructor de studii biblice pensionar, din Ardmore, Oklahoma. Este  membră a bisericii adventiste Summit Ridge din Harrah , Oklahoma.

Traducere: Dia Dospinescu 

Experiența face parte din cartea Over & Over Again vol.2,  editată de Ronald Alan Knott.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s