Atunci când se va arăta El, vom fi ca El

CoverPrea iubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este” – 1 loan 3,2

Noi nu trebuie să stăm  liniștiți, comozi, așteptând ca o schimbare a caracterului să aibă loc așa, printr-un miracol, atunci când Domnul Hristos va veni pe norii cerului cu putere și cu slavă mare. Nu, tinerii mei prieteni, pentru că noi suntem supuși judecății și aici, în aceasta viață ni s-a dat un timp de probă, timp în care să ne formăm caractere pentru viața veșnică ce stă să vină. (YI, 24 aug. 1893).

Nimeni să nu-și închipuie că egoismul, înălțarea de sine și îngăduința de sine sunt compatibile cu Spiritul Domnului Hristos. Asupra fiecărui adevărat convertit, fie el bărbat sau femeie, stă o răspundere pe care nu o putem aprecia in mod just. Maximele și căile lumii nu trebuie adoptate de către fiii și fiicele Împăratului ceresc (5 T/410).

Despărțindu-ne de lume, vom întâlni greutăți la fiecare pas. Dar iată mângâierea pentru noi: „Prea iubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este ” (Ms. 28/1886).

Noi trebuie să arătăm prin cuvintele și faptele noastre că ne dăm seama, că recunoaștem marea răspundere ce apasă asupra noastră. Lumina noastră trebuie să strălucească atât de clar, încât ceilalți să poată vedea că noi dăm slavă Tatălui Ceresc in viața noastră de fiecare zi; că noi suntem legați de cer și suntem împreună moștenitori cu Isus Hristos (4 T/16).

A avea părtășie cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos, înseamnă a fi înălțați și înnobilați și făcuți părtași ai unei bucurii de nedescris și pline de slavă. Hrana, îmbrăcămintea, poziția socială și averea pot avea valoarea lor; dar a avea o legătură cu Dumnezeu… aceasta este de o valoare inestimabilă… ”Și deși nu s-a arătat încă ce vom fi,”  ”când Hristos, viața noastră se va arăta, vom fi ca El” (4T/357).

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul http://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s