Noi suntem fiii și fiicele Sale

Cover”Și vă voi primi. Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul Cel Atotputernic“  2 Corinteni 6:17, 18.

Creatorul Universului ți Se adresează ca un Tată plin de afecțiune… Tatăl tău ceresc intenționează să te facă membru al familiei regale, pentru ca prin făgăduințele Lui nespus de mari și prețioase să poți fi părtaș al naturii divine… Cu cât ești mai mult părtaș al caracterului curat și fără păcat al îngerilor și al Domnului Hristos, Răscumpărătorul tău, cu atât mai viu vei purta amprenta divină și cu atât mai slabă va fi asemănarea cu cu lumea (2T/44).

”Eu vă voi primi. Eu vă voi fi Tată și voi Îmi veți fi fii și fiice…” Ce făgăduință  este făcută aici, cu condiția ascultării! El făgăduiește să fie un Tată pentru tine. O, ce relație  este aceasta! Cu mult mai înaltă și mai sfântă decât orice altă legătură omenească. Dacă faceți sacrificiu, dacă trebuie să părăsiți, pe tată, pe mamă, surori, frați, soție sau copii de dragul lui Hristos, nu veți fi fără prieteni. Dumnezeu vă va adopta în familia Sa, veți deveni astfel membri ai familiei regale, fii și fiice ale Împăratului care guvernează in cerurile cerurilor (1T/510).

Dacă numiți pe Dumnezeu ca Tată al vostru, vă recunoașteți singuri ca fiind copiii Lui, călăuziți fiind de înțelepciunea Lui și fiind ascultători în toate lucrurile, cunoscând faptul ca iubirea Sa este neschimbătoare. Veți accepta atunci planul Său pentru viața voastră. Ca niște copii ai lui Dumnezeu, veți ține la onoarea Lui, a caracterului Său, la familia Sa, la lucrarea Sa, ca fiind  preocupări  de cel mai mare interes pentru voi. Va fi atunci bucuria voastră aceea de a recunoaște și a onora relația voastră cu Tatăl vostru, cum și cu fiecare membru al familiei Sale (C.M.F./108).

Dumnezeu este Tatăl nostru, un părinte plin de bunătate, preocupat de situația copiilor Săi spirituali. El a promis să fie Protectorul, Sfătuitorul, Călăuzitorul și Prietenul tuturor acelora care sunt ascultători față de El (Scris. 79/1898).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s