Orice dar desăvârșit este de la El

Cover”Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârșit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” – Iacov 1:17.

Puterea lui Dumnezeu se manifestă în bătăile inimii, în funcționarea plămânilor și în curenții de viață, care circulă prin mii de canale diferite ale corpului. Noi suntem îndatorați lui Dumnezeu pentru fiecare moment al existentei noastre, precum și pentru toate înlesnirile vieții. Abilitățile și capacitățile care ridică pe om mai presus de creațiunea inferioară sunt înzestrarea Creatorului. El ne umple cu binefacerile Sale. Îi suntem îndatorați pentru hrana pe care o mâncăm, pentru apa pe care o bem, pentru hainele pe care le purtăm, ca și pentru aerul pe care îl respirăm. Fără intervenția Sa specială, aerul ar fi plin de molimă și otravă. El este un binefăcător și un ocrotitor plin de generozitate. Soarele care strălucește peste fața pământului și care dă strălucire întregii naturi, solemna strălucire spectrală a lunii, strălucirea firmamentului, împodobit  cu stele strălucitoare, ploile care împrospătează pământul și fac  vegetația să înflorească, lucrurile prețioase ale naturii în toată bogăția lor variată, copacii falnici, arbuștii și plantele, grâul unduitor, cerul albastru, pământul verde, schimbările alternative zi – noapte, anotimpurile care se succed, toate acestea vorbesc omului despre iubirea Creatorului lui. El ne-a legal de Sine prin toate aceste dovezi ale iubirii Sale,  dovezi din cer și de pe pământ, (RH/18 Sept. 1888).

Noi Îi putem spune problemele noastre temporare, cerându-I pâine și îmbrăcăminte, precum și pâinea vieții și haina neprihănirii Domnului Hristos… Darurile Celui care are toată puterea în cer și pe pământ, sunt puse deoparte pentru copiii lui Dumnezeu, daruri atât de prețioase, încât ele ajung la noi prin jertfa atât de costisitoare a sângelui Răscumpărătorului nostru; daruri care vor satisface cele mai profunde cerințe ale inimii; daruri ce durează veșnic și care vor fi primite și de care se vor bucura toți aceia care vor veni la Dumnezeu, ca niște copilași. Primește făgăduințele lui Dumnezeu ca fiind ale tale, cere-le de la El ca fiind propriile Lui cuvinte pentru tine și vei primi bucurie deplină (C.M.F./135).

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul http://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s