Nu vom fi lacomi

Cover„Să nu poftești casa aproapelui tău;  să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău” – Exod 20:17.

Ultima poruncă condamnă lăcomia. Orice dorință egoistă, orice fel de nemulțumire, fiecare act de înșelăciune, orice satisfacere egoistă lucrează la întărirea şi dezvoltarea unui caracter care va distruge asemănarea ființei omenești cu Hristos  și închide înaintea lui porțile cetății lui Dumnezeu (17MR 113).

Când… îngerii vin să slujească acelora care vor fi moștenitori ai mântuirii şi sunt martori ai manifestării egoismului, lăcomiei, șireteniei, și a satisfacerii eului în dezavantajul altora, ei  se îndepărtează îndurerați… În nici un fel n-ar putea fi Domnul mai bine slăvit și adevărul mai mult onorat, decât atunci când cei necredincioși  văd că adevărul a realizat o lucrare mare şi bună asupra vieților  celor care în mod natural ar fi lacomi şi zgârciți. Dacă s-ar putea vedea cum credința unor astfel de oameni are o influență care le modelează caracterele, schimbându-le, transformând oameni avari, egoiști, șireți și iubitori de bani în oameni cărora le place să facă binele, care caută ocazii de a folosi mijloacele lor, pentru a binecuvânta pe cei care au nevoie să fie binecuvântați, care vizitează pe văduve şi pe orfani în necazurile lor şi care se păstrează neîntinați de lume, aceasta va fi o dovadă că religia lor este autentică… Aceia care mărturisesc că veghează şi așteaptă revenirea Domnului lor n-ar trebui să aducă dezonoare asupra mărturiei lor printr-un comportament zeflemist și tocmindu-se până la ultimul bănuț. Astfel de roade nu cresc in pomul creștin (2M 239).

Porunca a zecea lovește chiar la rădăcina tuturor păcatelor, interzicând dorințele egoiste, din care izvorăsc faptele păcătoase. Cel care, în ascul­tare de Legea lui Dumnezeu, se abține chiar şi de la o dorință păcătoasă privind ceea ce aparține altuia, nu va fi  vinovat de nici o faptă rea față de semenii săi (PP 309).

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul http://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s