Învățăm să vorbim limba Canaanului

Cover”Ca ploaia să curgă învățăturile mele, ca roua să cadă cuvântul meu, ca ploaia repede pe verdeață, ca picăturile de ploaie pe iarbă!” Deuteronom 32:2.

Noi trebuie să fim martori pentru Hristos; și aceasta vom fi atunci când vom crește zilnic la statura deplină de bărbați și femei în Hristos. Este privilegiul nostru să creștem zi de zi tot mai mult asemenea Lui. Atunci vom dobândi puterea de a exprima iubirea noastră pentru El printr-un limbaj mai pur și mai distins, iar ideile noastre se vor mări și se vor aprofunda, judecata noastră va deveni mai sănătoasă și mai demnă de încredere, în timp ce mărturia noastră va fi mai vie și mai plină de siguranță. Noi nu trebuie să cultivăm limbajul pământesc, nici să fim atât de obișnuiți cu conversația oamenilor, încât limbajul Canaanului să fie nou și nefamiliar pentru noi. Trebuie să învățăm în școala lui Hristos, deși este evident că mulți sunt mulțumiți cu o experiență foarte limitată în lucrurile spirituale, căci ei dau pe față doar puține cunoștințe despre lucrurile spirituale în rugăciunile și mărturia lor. Se dă pe față mai puțină judecată sănătoasă în lucruri ce privesc interesele noastre veșnice, decât în aspectele legate  de afacerile noastre trecătoare, pământești.

Creștinii trebuie să fie elevi conștiincioși în școala lui Hristos, învățând tot mai mult despre cer, mai mult despre cuvintele și voia lui Dumnezeu; mai mult despre adevăr și despre modul în care să folosească cu credincioșie cunoștințele pe care le-au câștigat. (YI June 28, 1894).

Cerința principală pentru limbaj este să fie curat, amabil și adevărat — „o exprimare în afară a harului lăuntric….” Cea mai bună școală pentru studierea acestui limbaj este căminul.

Cuvintele amabile sunt precum roua sau ploaia blândă pentru suflet. Scriptura spune despre Domnul Hristos că harul era turnat pe buzele Sale „ca să știe cum să vorbească la vreme potrivită pentru a înviora cu vorba pe cel doborât de întristare.” Nouă, Domnul ne poruncește: „Vorbirea voastră să fie întotdeauna cu har, ca să aducă har celor ce ascultă.” Când inima este curată, din ea va curge mai departe un tezaur bogat de înțelepciune (CA 435).

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul http://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s