Ziua 81 – Sabat, 13 iunie

Tema următoarelor 10 zile: Unitate în Hristos

Day81-300x225Pasaj Biblic de meditat: Ioan 17:14-26

Verset cheie: “Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” Ioan 17:21

Cu ceva timp în urmă, luam parte la o întâlnire anuală cu echipa de organizare a misiunii pentru care slujeam. În zilele acelea urmau să fie luate niște decizii importante. Dar existau diferențe de opinie majore pe mai multe subiecte și nu părea să progresăm în vreun fel. Atunci am primit sfatul să ne luăm o zi de post și rugăciune, să studiem Biblia și să căutăm împreună pe Dumnezeu. Așa că în loc să discutăm problemele, am pus de-o parte diferențele de opinie și L- am căutat pe Dumnezeu. Ceea ce a acut loc ca rezultat al acestei decizii a fost uimitor. Nu doar că problemele pe care ne contraziceam s-au rezolvat ușor și de la sine, dar echipa noastră a devenit mai unită și cu mai multă pace. Iar pe lângă toate acestea, am rezolvat într-o zi lucrurile programate pe două zile, ca rezultat al prezenței binecuvântate a Duhului Sfânt.

Bineînțeles, aceasta este doar un mic exemplu a ceea ce Dumnezeu vrea să facă într-o măsură mult mai mare pentru întreaga biserică. În timp ce Satana vrea să ne dezbine, dacă am folosi aceste situații ca pe o oportunitate de a-o căuta pe Dumnezeu cu mai multă ardoare, aceste diferențe dintre noi s-ar dovedi mijloace pentru unirea noastră.

În cartea Căminul Adventist ni se spune: “Cauza neînțelegerilor şi a discordiei din familii şi din biserică este despărțirea de Hristos. A fi aproape de Hristos înseamnă a fi aproape unul de altul. Secretul adevăratei unități în biserică şi familie nu este diplomația, administrarea sau efortul supraomenesc de a învinge greutățile — deși multe dintre acestea trebuie făcute — ci unirea cu Hristos. Desenați un cerc mare, cu multe linii de la margini spre centru. Cu cât sunt mai aproape aceste linii de centru, cu atât sunt mai aproape unele de altele. Aşa este şi în viaţa creştină. Cu cât suntem mai aproape de Hristos, cu atât vom fi mai aproape unul de altul. Dumnezeu este slăvit când poporul Său este unit în acțiune armonioasă.” (p.179)

Când Isus a trăit pe pământ, El a înălțat o rugăciune arzătoare pentru ucenicii Săi și pentru toți cei care vor crede în El pe viitor (aceștia suntem noi, cei de astăzi). Puteți citi această rugăciune în Ioan 17. În timp ce El S-a rugat pentru multe lucruri, în acea rugăciune un lucru l-a cerut iar și iar; de fapt l-a menționat de cinci ori. Care e lucrul acela? Ca noi să fim una, așa cum El și Tatăl sunt una. Este evident că unitatea noastră era foarte importantă pentru Isus.

Bineînțeles că El nu s-a rugat doar ca ucenicii Săi să fie uniți în acțiunea lor legată de o anumită cauză. Ci ca ei să fie una în adevăr – adevărul lui Dumnezeu (Ioan17:17). Aceasta este încă nevoia noastră cea mai mare și astăzi.

În următoarele 10 zile ne vom concentra pe unitatea în Hristos. În timp ce vom face lucrul acesta, vreau să vă imaginați ce ar putea să se întâmple dacă am fi UNA în Hristos. De fapt, nu trebuie să ne imaginăm. Deja ni s-a spus ce ar putea să se întâmple: “Dacă creștinii ar lucra în bună înțelegere, înaintând ca unul singur, sub îndrumarea unei singure Puteri, pentru aducerea la îndeplinire a unui singur scop, ei ar mișca lumea.” (Sfaturi pentru o slujire creștină eficientă, p.75)

Fie ca acesta să fie obiectivul nostru!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată ceresc, mulțumim pentru felul în care ne-ai ajutat să creștem și ne-ai schimbat pe fiecare dintre noi în aceste 100 zile de rugăciune. Vrem să Te lăudăm pentru felul în care vei lucra și vei binecuvânta biserica noastră la Sesiunea Conferinței Generale. Vrem să fim una, așa cum Tu și Tatăl sunteți una. Nu știm cum să realizăm acest lucru, dar Tu știi. Așa că în umilință Îți cerem să ne conduci. Mulțumim că ne-ai ascultat această rugăciune și că vei lucra pentru noi. Te iubim! Amin!

Scris de: Melody Mason


“Când rugăciunea Domnului Hristos este crezută pe deplin, când sfaturile Sale sunt aduse în viața de zi cu zi a poporului lui Dumnezeu, unitatea de acțiune va fi văzută în rândurile noastre. Frate va fi legat cu frate prin legăturile de aur ale dragostei lui Hristos. Numai Spiritul lui Dumnezeu poate produce această unitate. Cel care S-a sfinţit pe Sine însuşi îi poate sfinţi şi pe ucenicii Săi. Uniţi cu El, ei vor fi uniţi şi unii cu alţii, în cea mai sfântă credinţă. Când ne vom da toată silinţa pentru această unitate, aşa cum doreşte Dumnezeu să ne străduim pentru ea, aceasta va veni la noi.” (Sfaturi pentru biserică, p.45)

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru o revărsare special a Duhului Sfânt asupra Sesiunii Conferinței Generale care se apropie rapid, în așa fel încât să fie evident pentru toți că Dumnezeu este cu biserica Sa în mod deosebit.
  2. Rugați-vă pentru delegații și participanții care vor fi prezenți, ca să experimenteze o redeșteptare personală puternică în timpul  acestei sesiuni.
  3. Rugați-vă pentru planurile și detaliile de ultim minut care se petrec acum în spatele scenei, la sediul Conferinței Generale, ca totul să prindă contur pentru slava si cinstea lui Dumnezeu.
  4. Rugați-vă pentru Comitetul de Coordonare al Conferinței Generale, alcătuit din lideri care vor decide ordinea în care se vor desfășura activitățile în fiecare zi în timpul Sesiunii. ( Agenda a fost deja făcută, dar Comitetul Coordonator implementează desfășurarea fiecărei zile).
  5. Rugați-vă pentru seria de evanghelizări care se desfășoară chiar acum în San Antonio. Rugați-vă ca mulți să vină la Domnul ca rezultat al acestei evanghelizări.
  6. Rugați-vă ca în timp ce urmăresc filmul ”Ceea ce ar fi putut să fie, poate fi”, delegații să fie convinși să-și cerceteze inimile și să fie umiliți unul față de altul.
  7. Rugați-vă pentru delegații care vor vota o rezoluție privind Sfânta Scriptură și o declarație de încredere în scrierile G. White. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea înțelepciune la formularea documentului pentru slava și cinstea lui Dumnezeu.
  8. Rugați-vă pentru înțelepciune în alegerea comitetului de numiri. Acest comitet va nominaliza viitorul președinte al Conferinței Generale și conducerea departamentelor Conferinței Generale, precum și mulți dintre liderii de la nivelul Diviziunilor.
  9. Rugați-vă pentru Alain Coralie, secretar asociat al Diviziunii Africii Centrale și de Est, care va conduce închinarea într-una din dimineți în timpul Sesiunii.
  10. Rugați-vă pentru toți soții și soțiile delegaților care vor fi prezenți, ca să fie atrași la o relație personală mai profundă cu Dumnezeu și a sprijini lucrarea bisericii.

„Ah! Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile şi pământul cu puterea Ta cea mare şi cu braţul Tău întins: NIMIC nu este de mirat din partea Ta!” Ieremia 32:17

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s