Sabatul din 2 aprilie 2016

Zi de post și rugăciune

Materiale pentru  Sabatul 1 trimestrul 2 – 2 aprilie 2016

TEMA: ”Să ne rugăm pentru vecinul de lângă noi”

 

Idei și resurse pentru ziua de post și rugăciune

 • Se sugerează o predică cu tema: Puterea postului și rugăciunii
 • Povestirea pentru copii sugerată: Ioan 6:9 – Povestea băiețelului care a fost gata să dea prânzul său (cinci pâini și doi pești) ca Isus să poată mânca.
 • Tema pentru ziua de post și rugăciune din trimestrul 2: ”Să ne rugăm pentru vecinul de lângă noi” ca și pentru cererile bisericii mondiale.
 • Devoționalul pentru Ziua de post și rugăciune ”Să ne rugăm pentru vecinul de lângă noi” poate fi ținut separat sau înglobat în predică.
 • Materiale și resurse suplimentare privind postul includ: ”Chemarea biblică la post și rugăciune” și ”Descoperire spirituală.” Și acestea pot fi incorporate în predică sau împărtășite membrilor separat.

Lucruri pe care să le reținem privind postul

În timp ce nu toți vor fi în stare să țină post negru, încurajați pe cei care pot să postească masa de dimineață sau seara. Încheierea postului poate fi făcută împreună cu o masă de seară petrecută împreună sau o masă comună duminică dimineața.

Posibilele tipuri de post pot include: postul cu apă, postul cu sucuri, postul lui Daniel, postul de la aliment bogate sau de la dulciuri, postul de la social media, postul de la televizor, etc. Încurajați membrii să se roage și să întrebe pe Dumnezeu pentru care tip  de post să opteze.

Deși postul este ceva ce Biblia recomandă (vezi Matei 6:16), trebuie să ne amintim că postul nu este o cheie magică pentru a obține neprihănirea sau binecuvântări,  nici o disciplină spirituală pe care o experimentăm. Nu putem câștiga binecuvântările lui Dumnezeu sau răspuns la rugăciune prin post așa cum nu putem să obținem propria noastră mântuire. De asemenea, postul nu este un substitut pentru ascultare sau supunere personală și o iubire asemenea lui Isus. De fapt, ni se spune că ”Postul sau rugăciunea care vin dintr-un spirit doritor de a se îndreptăți sunt o urâciune înaintea lui Dumnezeu” (Hristos Lumina Lumii, p. 280). Cu toate acestea, în timp ce căutăm pe Domnul cu umilința inimii și punem deoparte distracțiile pământești, vom avea un cadru al minții mai receptiv la ceea ce Dumnezeu vrea să facă în viața noastră și prin rugăciunile noastre. Așa cum spunea pastorul Derek Morris: ”Postim de la lume ca să ne ospătăm cu Isus!”

Tema de rugăciune pentru 2 aprilie, 2016

Rugându-ne pentru vecinul de alături

Sugestii de rugăciune care să ne ajute să ajungem la cei mai apropiați

 • Rugați-vă pentru în mod specific pentru vecini pe nume, ca și pentru oamenii care credeți că vor veni la Domnul.
 • Rugați-vă pentru nevoi specifice pe care le-ați observat în viețile lor, fie biruința asupra lucrurilor care dau dependență, fie ajutor pentru copii neascultători, cunoașterea adevărului, etc.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să ne dea o iubire sinceră și interes pentru cei care locuiesc cel mai aproape de noi, chiar dacă pot fi câteodată dificili, diferiți, de altă credință, sau fără credință.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să ne ajute să avem o inimă mai caldă și mai generoasă față de străini și față de cei care trăiesc în jurul nostru.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă uși ca să putem sluji vecinilor, atingând inimile lor pentru Hristos.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă uși pentru a studia Biblia cu vecinii sau să-i invităm la întâlniri evanghelistice speciale.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să ne ajute să învățăm cum să slujim altora așa cum Hristos ne-a slujit nouă.
 • Rugați-vă să nu avem regrete la revenirea lui Isus, știind că am făcut tot ce am putut pentru a aduce pe aproapele nostru în împărăție.

Pe lângă sugestiile de mai sus, vă rugăm să vă amintiți de următoarele cereri de rugăciune ale bisericii mondiale pentru această zi de post și rugăciune:

 

 • Rugați-vă pentru campaniile masive de evanghelizare planificate în toată Rwanda pentru luna mai 2016. Se anticipează că vor fi peste 100000 de botezuri ca rezultat al studiilor biblice care au deja loc, iar în luna mai sunt prevăzute mai mult de 2300 de evanghelizări simultane! Rugați-vă pentru revărsarea Duhului lui Dumnezeu!
 • Rugați-vă pentru conducătorii bisericii și pentru mulți membri laici care vor împărtăși solia mântuirii multora. Rugați-vă pentru înțelepciune, putere, răbdare, sănătate și puterea Duhului Sfânt. Vor predica și mulți tineri. Rugați-vă ca această experiență să fie una care să transforme viața acestor tineri!
 • Rugați-vă pentru regiunea în care locuiți, pentru biserica de acolo și pentru orice campanii de evanghelizare care sunt programate. Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă uși ca să invitați și să aduceți pe vecinii voștri să audă vestea cea bună a mântuirii.
 • Rugați-vă ca ploaia târzie să fie revărsată asupra bisericii lui Dumnezeu, pentru ca lucrarea să poată fi încheiată și să putem merge acasă!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s