25-04-2011

“Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă” (1 Petru 3:15)

Asta este ceea ce vom vedea dacă suntem în legătură cu Dumnezeu. Dumnzeu doreşte să depindem de el şi nu de om. El dorește să avem o inimă nouă şi ne va da descoperiri de lumină de la tronul lui Dumnezeu. Ar trebui să ne luptăm cu fiecare dificultate, dar când apare un punct controversat,  vei  merge  la oameni să le afli părerea și apoi să-ţi formezi concluziile după părerea lor? Nu, du-te la Dumnezeu. Spune-I ce doreşti; ia-ţi Biblia şi cercetează  ca și când ai căuta comori ascunse.

Noi nu mergem destul de adânc în căutarea adevărului. Fiecare suflet care crede adevărul prezent va fi dus acolo unde i se va cere să dea socoteală de speranţa care este în el. Poporul lui Dumnezeu va fi chemat să stea în faţa împăraţilor, prinţilor, conducătorilor şi a oamenilor mari de pe pământ şi trebuie să  știe că ei cunosc ce este adevărul. Ei trebuie să fie  bărbaţi şi femei convertite. Dumnezeu te poate învăţa mai mult într-o clipă prin Duhul Său Sfânt decât ai putea învăţa de la oamenii mari ai pământului. Universul priveşte la controversa ce este în desfăşurare pe pământ. Cu un preț infinit, Dumnezeu a oferit fiecărui om  ocazia de a cunoaşte ceea ce îl va face înţelept spre mântuire. Cu câtă nerăbdare privesc îngerii să vadă cine se va folosi de această ocazie!

Când un mesaj este prezentat poporului lui Dumnezeu să nu se ridice împotriva lui, ci să meargă la Biblie, comparându-l cu Legea şi Mărturia şi dacă nu trece testul nu este adevărat. Dumnezeu vrea ca minţile noastre să crească. El dorește să pună harul Său peste noi. Putem avea o sărbătoare  de lucruri bune în fiecare zi, pentru că Dumnezeu poate deschide întreaga comoară a cerului pentru noi. Trebuie să fim una cu Hristos aşa cum El este una cu Tatăl şi Tatăl ne iubeşte aşa cum iubeşte pe Fiul Său. Putem avea acelaşi ajutor pe care l-a avut Hristos, putem avea putere pentru fiecare caz de urgență; pentru că  Dumnezeu va fi pavăza noastră din faţă şi din spate. – Mărturii selectate, vol 1, pag. 415,416

Acest devoţional este din cartea Şi voi veţi primi o putere de Ellen G. White.

Traducere: Ovidiu Afalter


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s