31-08-2011

ʺPăziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină. Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiulʺ 2 Ioan 1:8, 9.

În curând se va face orice efort posibil pentru a nu ține cont și a perveti adevărul mărturiilor Duhului Sfânt. Trebuie să avem pregătite soliile clare, sigure, care din 1846 au tot venit în poporul lui Dumnezeu.

Tocmai cei care cândva erau uniți cu noi în credință vor căuta învățături noi, extraordinare, ceva neobișnuit și senzațional pentru a prezenta poporului. Ei vor introduce toate ereziile posibile și le vor prezenta ca venind de la sora White, ca să poată înșela suflete…

Cei care au tratat lumina pe care a dat-o Domnul ca pe ceva obișnuit, nu au beneficiat de îndrumările prezentate.

Aceștia sunt cei care vor interpreta greșit soliile date de Dumnezeu, potrivit cu orbirea lor spirituală.

Unii vor renunța la credința lor, vor nega adevărul soliilor, considerându-le ca înșelăciuni.

Alții le vor ridiculiza, lucrând împotriva luminii pe care a dat-o Dumezeu de ani de zile, și unii care sunt slabi în credință vor fi conduși astfel pe căi greșite.

Dar alții vor fi ajutați foarte mult de aceste solii. Deși nu le sunt adresate personal, ei  se vor corecta și vor fi conduși să evite relele specificate… Duhul Domnului va îndruma și îndoielile existente în multe minți vor fi înlăturate. Tocmai mărturiile vor fi cheia care va explica soliile date, așa cum Scriptura se explică prin Scriptură. Mulți vor citi cu râvnă soliile  care mustră ce este greșit, ca să poată învăța ce pot face pentru a fi mântuiți… Aceste solii își vor găsi locul în inimile lor și transformări vor avea loc. – Mesaje selectate 1:41, 42.

Acest devoţional este din cartea Şi voi veţi primi o putere de Ellen G. White.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s