15-08-2011

ʺÎn adevăr, v-am făcut cunoscut puterea şi venirea Domnului nostru Isus Hristos, nu întemeindu-ne pe nişte basme meşteşugit alcătuite, ci ca unii cari am văzut noi înşine cu ochii noştri mărirea Luiʺ 2 Petru 1:16.

Iar și iar în ultimii ani mi-a fost poruncit să protestez împotriva schemelor fanteziste și interzise care au fost prezentate de către unul sau altul. Solia mea a fost întotdeauna, Predicați Cuvântul în simplitate și în toată umilința; prezentați  poporului adevărul clar, nealterat. Nu deschideți nici o ușă mișcărilor fanatice, pentru că influența acestora este de a aduce confuzie minții, descurajare și lipsă de credință în poporul lui Dumnezeu…

Ori de câte ori am fost chemată să fac față fanatismului în variatele lui forme, am primit îndrumări clare, pozitive și categorice să-mi  ridic vovea împotriva acestor influențe. În unele cazuri răul s-a dezvăluit singur sub foma unor teste omenești pentru a cunoaște voia lui Dumnezeu; și mi s-a arătat că aceasta era o amăgire care a devenit orbire, și care este contrară voii Domnului. Dacă urmăm astfel de metode, vom fi găsiți sprijinind planurile vrăjmașului. În trecut credincioșii aveau mare încredere în stabilirea de semne prin care să decidă ce aveau de făcut. Unii au o astfel de încredere în aceste semne, încât bărbații au ajuns să-și schimbe soțiile, aducând astfel adulterul în biserică.

Mi-a fost arătat că înșelătorii ca cele pe care am fost chemați să le facem față în experiențele timpurii ale soliei vor fi repetate, și că va trebui să la facem față din nou în zilele de la încheierea lucrării. În prezent ni se cere să aducem toate puterile noastre sub conducerea lui Dumnezeu, exercitând facultățile noastre în conformitate cu lumina pe care ne-a dat-o.  Citiți capitolele patru și cinci din Matei. Studiați Matei 4:8-10 și capitolul 5:13. Meditați asupra lucrării sfinte care a fost dusă la îndeplinire de Hristos. Astfel, principiile Cuvântului lui Dumnezeu trebuie aduse în eforturile noastre. – Mesaje selectate 2:28, 29.

Acest devoţional este din cartea Şi voi veţi primi o putere de Ellen G. White.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s