02-12-2011

ʺDe aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea, şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul. Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeuʺ  Efeseni 6:13-17.

Soldații angajați în luptă trebuie să întâmpine dificultăți și greutăți. Li se dă mâncare de proastă calitate și adesea în cantități limitate. Fac zilnic marșuri lungi pe drumuri accidentate, sub un soare arzător, campând noaptea, afară, dormind pe pământul gol, având doar bolta cerului drept acoperiș, fiind expuși la ploi abundente, geruri cumplite, flămânzi, leșinați, epuizați, stând  în picioare ca o țintă pentru dușman,  confruntându-se cu moartea. Astfel ei învață ce înseamnă dificultățile. Pentru cei care se înrolează în armata lui Hristos este de asemenea de așteptat să facă lucrări grele și să poarte cu răbdare încercări dureroase, de dragul lui Hristos. Doar cei ce suferă cu El vor și  împărăți cu El.

Atunci, cine dintre noi a intrat în serviciu așteptându-se să aibă confortul vieții, să-și ia liber când îi place, punând deoparte armura soldatului și îmbrăcându-se în civil, dormind în post și expunând astfel reproșului cauza  lui Dumnezeu? Cei care iubesc ușurința nu vor practica lepădarea de sine și răbdarea stăruitoare; și când oamenilor li se cere să facă pași hotărâți pentru Dumnezeu, aceștia nu sunt gata să răspundă:ʺIată-mă, trimite-mă.ʺ Trebuie făcută o lucrare dureroasă și obositoare, dar binecuvântați sunt cei care sunt gata să o facă atunci când numele lor sunt chemate. Dumnezeu nu va răsplăti în lumea viitoare, pe bărbați și femei pentru că au căutat să fie comozi în lumea aceasta.

Acum suntem pe câmpul de luptă. Nu mai este timp pentru odihnă, pentru ușurință, nici pentru îngăduință egoistă. După obținerea unui avantaj, trebuie să te lupți din nou, trebuie să continui biruind și pentru a birui, adunînd puteri proaspete pentru noile lupte. Fiecare victorie câștigată, duce la o creștere a curajului, a credinței și a determinării.  Prin putere divină te vei dovedi mai mult decât mai mult decît potrivit pentru dușmanii tăi. – Semnele timpului, 7 septembrie 1891.

Acest devoţional este din cartea Şi voi veţi primi o putere de Ellen G. White.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s