11-07-2011

Isus a întins mîna, S-a atins de el, şi i-a zis: «Da, voiesc, fii curăţit!» Îndată, l-a lăsat lepra. Apoi i-a poruncit să nu spună nimănui. «Ci du-te», i-a zis El, «de te arată preotului, şi adu pentru curăţirea ta ce a rînduit Moise, ca mărturie pentru ei»” (Luca 5:13,14).

Adesea, unii sau alții fac următoarea observație: “De ce să depindem atât de mult de sanatorii? De ce nu ne rugăm  pentru vindecarea miraculoasă a bolnavilor, așa cum obișnuia să facă poporul lui Dumnezeu? “ La începutul lucrării noastre mulți au fost vindecați prin rugăciune. Și unii, după ce au fost vindecați au urmat același curs de îngăduire a apetitului  pe care îl urmaseră în trecut. Ei n-au trăit și n-au lucrat în așa fel încât să evite boala. N-au arătat că apreciază bunătatea lui Dumnezeu față de ei. Iar și iar au ajuns să sufere datorită neglijenței și  acțiunilor lor necugetate. Cum ar putea Domnul să fie slăvit acordându-le darul sănătății?

Când a venit lumina că noi ar trebui să avem un sanatoriu, a fost dat motivul clar. Mulți aveau nevoie să fie educați cu privire la o viețuire sănătoasă. Trebuia să fie prevăzut un loc în care să fie duși bolnavii, un loc în care să poată fi învățați să trăiască în așa fel încât să-și păstreze sănătatea…

Ar trebui ținute cu credincioșie prelegeri ca mijloace de a învăța pacienții cum să prevină boala printr-un curs înțelept al acțiunii. Prin intermediul acestor prelegeri, pacienților le trebuie arătată responsbilitatea care se află asupra lor de a-și păstra corpul în cea mai bună stare de sănătate, pentru că aparține Domnului prin răscumpărare…“Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, cari sînt ale lui Dumnezeu“  1 Corinteni 6:20.

În providența lui Dumnezeu au fost date instrucțiuni ca să se înființeze sanatorii, pentru ca bolnavii să poată fi aduși acolo și să învețe cum să trăiască sănătos. Înființarea sanatoriilor este  un mod providențial prin care să se poată ajunge la oameni din toate bisericile, pentru a face cunoștință cu adevărul salvator pentru acest timp. – Manuscrise 7: 378, 379.

Acest devoţional este din cartea Şi voi veţi primi o putere de Ellen G. White.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s