24-07-2011

ʺÎmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta Lois şi în mama ta Eunice, şi sunt încredinţat că şi în tineʺ 2 Timotei 1:5.

Lucrarea dată mamei de Dumnezeu este aceea de a-și crește copiii în mustrarea și învățătura Domnului. Dragostea și frica de Dumnezeu ar trebui totdeauna păstrate în fața minții lor fragede. Când sunt corectați, ar trebui învățați să simtă că sunt povățuiți de Dumnezeu, că Lui nu-I place înșelăciunea, falsitatea și păcatul. Astfel mințile celor mici pot fi în asemenea legătură cu Dumnezeu încât tot ceea ce spun sau fac va fi în legătură cu slava Sa; și în anii ce vor urma nu vor fi ca trestia în vânt, oscilând continuu între înclinație și datorie.

Dacă în anii cei fragezi, mințile copiilor sunt pline cu imagini plăcute despre adevăr, puritate și bunătate, se va forma un gust pentru ceea ce este pur și elevat și imaginația lor nu va fi coruptă sau murdărită cu ușurință. Dacă însă este urmat un curs opus, dacă mințile părinților stăruiesc mereu asupra lucrurilor josnice; când conversația lor persistă asupra trăsăturilor de caracter nedorite, dacă își formează obiceiul de a se plânge mereu de ceea ce fac alții, cei mici vor învăța din cuvintele și expresiile de dispreț și vor urma acest exemplu dăunător. Răul impregnat ca o pată de lepră, se va lipi de ei în anii ce vor urma.

Semințele semănate în copilărie, de o mamă atentă, temătoare de Dumnezeu, vor deveni pomi ai neprihănirii, care vor înflori și vor aduce roadă; și lecțiile date de un tată temător de Dumnezeu prin învățătură și exemplu, ca și în cazul lui Iosif,  vor aduce în curând roade bogate.

Își vor revizui părinții lucrarea lor de educare și instruire a copiilor lor, vor judeca dacă și-au făcut întreaga datorie în speranță și credință pentru ca acești copii să poată fi o cunună de bucurie în ziua Domnului Isus? Au lucrat ei în așa fel pentru binele copiilor lor, încât Isus să poată privi din ceruri și prin darul Duhului Său să poată sfinți eforturile lor? Părinți, voi sunteți cei care puteți pregăti  pe copiii voștri pentru  cea mai mare utilitate în această viață, și să împărtășiți în cele din urmă slava ce stă să vină. – Good Health, 1 ianuarie, 1880.

Acest devoţional este din cartea Şi voi veţi primi o putere de Ellen G. White.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s