Acum trei ani, pastorul Serghei Kovtun  al bisericii Brysk din cadrul Conferinței Ruse de Sud, a cerut membrilor bisericii să-i dea numele prietenilor, rudelor și colegilor pentru care simțeau o povară specială de a le împărtăși pe Isus. Kovtun a dorit să știe nevoile lor speciale și a promis să se roage zilnic penttru fiecare persoană în lunile ce vor urma. El a cerut membrilor să i se alăture în rugăciuni fierbinți pentru aceste persoane. În următoarele două săptămâni  a primit o listă de aproximativ 50 de nume, pe care le-a notat – și călătoria în rugăciune a început.

În fiecare Sabat dimineață, înainte de Școala de Sabat, biserica avea un timp special de rugăciune în care membrii  se rugau pentru numele de pe listă.

Unul câte unul, acești oameni au devenit interesați de Dumnezeu. Pastorul Kovtun i-a vizitat și treptat i-a implicat în diverse activități.  În timp, unul după altul au fost botezați. Pe măsură ce aceștia au descoperit pe Isus și au fost integrați în părtășia bisericii, membrii din Brysk au fost inspirați să se roage mai mult pentru alții și să adauge alte nume pe lista personală de rugăciune a pastorului care în cele din urmă a crescut la peste două sute de persoane.

Acum, douăzeci și șase din cele cincizeci de persoane de pe lista de la început sunt deja botezați, iar alții frecventează biserica și învață mai mult despre Isus. Transformarea care a avut loc în viețile acestor oameni a determinat o redeșteptare și  printre membrii bisericii.

Recent, pastorul Kovtun a fost mutat în alt district unde intenționează să înceapă aceeași misiune de rugăciune cu membrii noii sale biserici.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s